Wednesday, February 22, 2012

Seronok ada Nuffnang dan Churp Churp ni

nuffnang
churp2


Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah syukur atas hadrat illahi. Saya sentiasa bermimpikan untuk kaya. Tiba2 ada sahabiah ni ajak join Churp2 & Nuffnang ni. Memang seronok, dapat duit sape tak seronok. huhu Pernah lepas satu 'Bengkel Keusahawanan' yang saya hadiri, saya dapat bina jaringan kengkawan yang sama impian. Lalu kami berikan nama kumpulan kami dengan nama yang penuh motivasi tinggi, 'Geng Nak Kaya!'. huhu Macam2 perkongsian perniagaan kami lakukan bersama. Alhamdulillah, kini hampir 3 bulan kumpulan ini dapat bergerak bersama dengan KAYA. huwhuwhuw~

Matlamat asal penubuhan kumpulan ni memang semata2 nak kaya untuk bantu orang lain. Ye, kami bukan tamak haloba ye. Malu dengan taraf pendidikan, saya fikirkan perniagaan adalah sesuatu yang lebih menguntungkan daripada terus bermuram durja memikirkan cara nak naikkan pointer. Dengan perniagaanlah saya jumpa ramai orang dan merekalah yang mengajar saya tentang kejayaan. *Terharu~*

Ok sekarang nak cerita tentang Churp2 & Nuffnang yang juga merupakan sebahagian daripada proses nak KAYA! huwhuwhuw~ Churp2 & Nuffnang ni adalah satu medium untuk seseorang mendapat duit dengan hanya mengiklankan Churp2 & Nuffnang. Caranya letakkan iklan Churp2 & Nuffnang di facebook, twitter, blog atau apa sahaja medium berunsurkan internet yang boleh diakses sesiapa je untuk baca. Mudahkan? Cuma sakit sketla kalau nak join Churp2 & Nuffnang tapi tak de internet. huhu Sesape je boleh join Churp2 & Nuffnang. Yang penting perlu ada facebook atau twitter. Kalau ada dua2 pun boleh, ada blog lebih boleh. Nak daftar Churp2 & Nuffnang pun mudah. Ok meh nak ajar.

Pertama skali, buka website untuk daftar kat SINI. Boleh guna akaun FB atau Twitter untuk 'Sign in'. Isi butir-butir yang diminta. Sesudah itu, korang ke Settings dan lengkapkan maklumat di situ untuk pemberian cek apabila hasil anda melebihi RM100.

Kemudian ke Rewards untuk teruskan proses pengiklanan. Korang bolehlah iklankan di FB, Twitter, blog, YM dan lain2. Tapi korang jangan wat spam pulak. Baca "Do's & Dont's" ye. Setiap klik di iklan tu akan mendapat 20sen-40sen atau bergantung pada jenis iklan dan rewards yang ditunjukkan. Kat situ juga kita boleh tengok hasil pendapatan yang korang perolehi. Selamat mencuba~

Alamak, penat lak nak terangkan. huhu Ok untuk Nuffnang, pun senang je. Korang tgk jela kat SINI. Senangkan? *Macam iklan Soflan tu*

P/s: Ada sape2 nak masuk 'Geng Nak KAYA'?

3 comments:

Mat Dam said...

kenape perlu masuk "geng nak kaya" tu?

AienAiril said...

sape yg nak masuk je. xpaksa. untuk bersama membantu dan meninggikan martabat Islam. :)

Udinz.com said...

churp2 ni jenis susah skit..klik banyak tapi ciput je dapat..hadoiii

Post a Comment