Wednesday, October 14, 2009

Ziarah Kuantan


Ni la adik2 ku di Kuantan.. *Kakak lagi kecik ni, macam mane??


Persidangan meja bulatKakak memberi nasihat kepada adik2 tersayangnyaSelamat tinggal adik. Sem depan kita jumpa lagi ye!

** "Temanku, mintalah sahabat yang soleh dalam sujud terakhirmu ketika tahajud kerana dia bisa menguatkan kakimu di jalan Allah..Sahabat,di sekeliling kita terdapat banyak hati2 yang kering dan rindukan sentuhan daripada sahabat yang soleh.Mulakan dengan menjadikan diri anda sebagai penawar kepada mereka".

** "Tidak ada satu pun yang paling berharga dimiliki oleh seseorang insan selepas nikmat Islam selain teman yang soleh. Apabila kamu dapati kewujudan kasih sayang padanya, maka peganglah ia dengan sungguh-sungguh (hargainya)"- Umar r.a.

** Sahabat, jika engkau ingin berteman janganlah kerana kelebihan, jika ada kelemahan pasti engkau menjauhinya, janganlah kerana kebaikan, jika kerana keburukan engkau akan membencinya, janganlah kerana ilmu, jika dia buntu kau akan menfitnahnya, janganlah kerana keceriaannya, kerana jika dia bermasam muka pasti kau menyalahkannya. Andai engkau ingin berteman janganlah mengharapkan kesempurnaan tetapi bertemanlah kerana Allah SWT.

miss u much.

3 comments:

mR.sEmBaNg said...

Assalamualaikum...
selamat menjalani final exam..

Anis Hayati said...

Salam...
jiranku, khairunnadiah
rindunya dekat dia =)

AienAiril said...

salam. syukran.
selamat menjalani imtihan jgk.
hm anis..
nnt abis sem,jenguk2la dia.
kongsi ilmu pe yg adik ada ngan dia ye!
=D

Post a Comment